Dela na projektu Oskrba s pitno vodo v porečju Drave se nadaljujejo

ponedeljek, 13.03.2017

Po zimskem zatišju se dela na projektu Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 3. sklop, ki povezuje pet koroških občin z namenom prebivalcem zagotoviti dolgoročno varno in zanesljivo oskrbo s kakovostno pitno vodo, nadaljujejo.

Gradbišča so se ponovno odprla na območju občine Dravograd na trasah vodovoda v Črnečah, na Viču in v Kronski Gori. Na trasi Begant končujejo z izgradnjo hidropostaje Košir in tako bo ta odsek zaključen med prvimi v sklopu projekta. Gradnja se nadaljuje tudi v občini Vuzenica, kjer dela potekajo v središču Vuzenice, ter v občini Podvelka na preostalih delih na trasi. V občini Radlje ob Dravi z deli nadaljujejo na Remšniku.

V kratkem bodo z deli začeli tudi na območju občine Mute. Dela obsegajo izgradnjo povezovalnega voda od Dravograda skozi Gortino in center Mute vse do Radelj ob Dravi. Na ta povezovalni vod bodo priključili vodovod v občini Dravograd, kjer bodo razširili vodovodno omrežje po Mariborski cesti, ki se začne v vasi Sv. Boštjan. V Občini Radlje ob Dravi z deli začenjajo tudi v Vuhredu in v centru mesta.

Dela na preostalih trasa v sklopu projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 3. sklop se bodo predvidoma pričela letos konec maja oz. v začetku junija. Projekt poleg sodelujočih občin sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. 


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor in /home/sendgift/web/dobra-voda.si/sites/all/modules/backup_migrate/includes/files.inc on line 113