Nadgradnja vodovodnega omrežja v polnem teku

četrtek, 27.10.2016

Aktivnosti za izgradnjo novega vodovodnega omrežja v petih koroških občinah v okviru projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 3. sklop so se pričele maja letos, potem ko je bila konec marca podpisana pogodba z izbranim izvajalcem gradbenih del, podjetjem Riko d.o.o.

Gradbena dela so najprej začeli izvajati v občinah Podvelka in Dravograd. Na območju občine Dravograd so v maju z gradnjo pričeli na odseku Podklanc – Dobrova, nadaljevali z deli za nadgradnjo vodovoda na področju Begantovega grabna ter na različnih odsekih v središču Dravograda. Dela že potekajo tudi na območju Viča, Kronske Gore in Črneč ter naselja Meža. Sledi še izgradnja povezovalnega voda po Mariborski cesti vse do naselja Vrata, s katerim bodo povezali vodovodne sisteme posameznih naselij v občini Dravograd in v sosednjih občinah v skupno omrežje. 

Gradbena dela potekajo tudi na območju občine Vuzenica, in sicer na odseku v središču Vuzenice, v občini Radlje ob Dravi pa na področju Remšnik.

Na določenih odsekih se dela počasi že bližajo koncu. Med prvimi bodo z deli zaključili na vodovodu Begant v občini Dravograd, kjer trenutno gradijo novo hidropostajo Košir.

Z naložbo bodo nadgradili vodovodne sisteme v občinah Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi in Podvelka ter jih povezali v enotni sistem, kar bo zagotavljalo večja zanesljivost in bolj kakovostno oskrbo prebivalcev s pitno vodo.

Hidropostaja Ziberštajn Dobrova

Hidropostaja Košir

Vodohran Jeznik

Vodohran Dobrova

Obešanje vodovoda na mostno konstrukcijo